Jubileum

 

 

     

     

Op 14 oktober j.l. hebben we onze jubilarissen van 2021 in het zonnetje gezet.Griet Salemans, Claudia Deitz en Carla Timmermans hebben de mooie mijlpaal van 25 jaar zingen bij Vivace bereikt.Harry Gehlen was baas boven baas en vierde zijn 40-jarig jubileum bij Vivace.

Alle jubilarissen van harte gefeliciteerd.

 

 

Begin november 2018 heeft Vivace tijdens een repetitie, afscheid genomen van Frits Mennen, ruim 15 jaar onze vaste pianist bij optredens! Frits heeft gedurende die jaren met drie dirigenten gewerkt en heel veel zangers zien komen en gaan. Menig nootje gespeeld en toets aangeslagen om Vivace op de juiste toon en het goede ritme te houden. Dat is hem prima gelukt! Als dank voor zijn inzet heeft een van de leden een tekst gemaakt over én voor Frits en het koor heeft dit, zonder zijn piano begeleiding, voor hem en zijn vrouw Desiré gezongen. Frits bedankt voor jouw begeleiding en geduld!! We wensen jou nog heel veel muzikale jaren!  Bedankt namens alle zangers van Vivace!

                     

 

 

Jan Timmermans heeft een onderscheiding gekregen vanwege
zijn 40 jarig jubileum bij Vivace.

 

  • Gemengd koor Vivace 40 jaar      1971 – 2011 
claar40    jo40

De jubileumviering wordt ingezet met de huldiging  van 2 jubilarissen. Claar Hendricks en Jo Rutten. Reeds vanaf de oprichting op 19 januari 1971 maken beiden, respectievelijk als sopraan en bas , deel uit van ons koor. Hiervoor worden zij op 20 jan. 2011 tijdens de  wekelijkse repetitie beloond met de Gouden speld  van Vivace.

 

ev      eg     ds
Tijdens de jaarvergadering op 31 maart 2011 worden een 3-tal leden in het
zonnetje gezet voor hun 25-jarig lidmaatschap. 
Mevr.Elly Vorselen, Mevr. Elly Gubbels en Mevr. Diny Schürmann ontvangen. Voor hun bijzondere verdiensten de zilveren speld van Vivace.    


  • 40 jarige jubileumreis 21 en 22 mei  2011 Naar Volendam, Marken en een optreden in Almere.

Programma :

Zaterdag 21 mei 2011.
– 8.00 u. : vertrek vanaf kermisplein.
-10.30 u. : aankomst in Marken.
-10.30 u. : 12.00 u. bezichtiging Marken op eigen gelegenheid. 
-12.00 u. :  lunchen.
-13.30 u. :  per boot naar Volendam.
-14.00 u. :  aankomst in Volendam, onder begeleiding van gidsen zullen wij  een       
                   wandeling door Volendam maken.
-15.30 u. : vertrek uit Volendam naar ons hotel in Warder.
-16.30 u. : aankomst in Warder.
-18.30 u. : diner.
-20.00 u. : avondprogramma, nog nader in te vullen.

Zondag 22 mei 2011
– 9.30 u. : ontbijt
-10.30 u. : vertrek naar Almere
-12.00 u. : 18.00 u. korenfestival Almere (incl. lunch en avondmaaltijd)
-20.30 u. : aankomst in Ittervoort.


 

  • Ingezonden brief n.a.v. concert Almere.              
              

Beste koorleden,
 
Op deze manier wil ik jullie laten weten dat ik het heel bijzonder heb gevonden om met jullie kennis te maken. Ik ben die vrouw uit Almere die met verschillende koorleden van jullie heeft gesproken.

Helaas heb ik jullie niet kunnen horen, door de invulling van het dagprogramma.
Ik heb jullie wel even gehoord toen jullie in de hal zongen. Dat klonk al fantastisch, zelfs met een borrel op. 
Van harte gefeliciteerd met jullie jubileumjaar en veel succes met jullie concert in oktober. 
Op jullie site kon ik geen gastenboek vinden, vandaar dat ik jullie op deze manier contact.
 
Jullie zijn een heel hecht koor en dat is mooi op te zien!
 
Groet,  
Annette uit Almere.

 


  •  Uitnodiging oud-leden.        1971-2011 40 jaar Vivace

Datum:  15-09-2011.        Betreft:  Uitnodiging jubileumconcert dd 15 oktober 2011.     

Beste (oud) Vivace – lid,

Het zal u zeker niet ontgaan zijn:  Vivace uit Ittervoort bestaat dit jaar 40 jaar! We willen dit heuglijke feit niet zomaar voorbij laten gaan. In het jubileumjaar staan twee grote activiteiten gepland , waarvan we de eerste al achter de rug hebben. In de maand mei zijn we met het koor enkele dagen op stap geweest en hebben we meegedaan aan een korenfestival in Almere. Weer een heel bijzondere ervaring met veel zang en plezier.

Nu zijn we volop bezig met de voorbereidingen van het jubileumconcert dat we houden op: Zaterdag 15 oktober in CC De Mortel aan de Leliestraat in Ittervoort.

Dit concert staat volledig in het teken van 40 zangjaren met sketches en liedjes uit de tijd van de dirigenten van Vivace:  Jan Hendriks, Cor Dorssers, Ruud Geelen en Hilde Pisters. Zij  treden die avond ook op met een van hun huidige koren. Daarnaast kunt u foto’s en belangrijke documenten uit die tijd bezichtigen in een tentoonstelling die hiervoor is ingericht.

Het belooft een spectaculaire avond te worden met veel muziek. Waarschijnlijk  zitten er ook liedjes bij die u ooit zelf gezongen heeft bij Vivace. Wij nodigen  u dan ook van harte uit te komen luisteren naar dit jubileumconcert dat begint om 19.30 uur.  U hoeft zich niet aan te melden. De zaal is open vanaf 18.30 uur. Met een muzikale groet en tot 15 oktober!

Jos Timmermans voorzitter Vivace.

  • Jubileumconcert  zaterdag 15 oktober 2011.

Gemengd koor Vivace o.l.v. Hilde Pisters. Pianobegeleiding Frits Mennen.
Locatie : CC De Mortel te Ittervoort. Aanvang: 19.30 u
Met medewerking van : Gemengd koor Sing a song uit Schimmert o.l.v. Ruud Geelen.
                                       Mannenkoor Vriendenkring uit Steyl o.l.v. Cor Dorssers.

Programnma:

Blok 1. Repertoire oud-dirigent. Jan Hendricks: Het Vivacelied Daar was een wuf die spon Des winters als het regent De spijskaartPintje drinken Wenn Zigeuner Hochzeit machen.

Blok 2. Repertoire oud-dirigent. Cor Dorssers: Plovi Plovi, Cantique de Jean, Racine, Am Himmel da funkeln Sterne.

Blok 3.  Repertoire oud-dirigent : Ruud Geelen,  Hallelujah, Ingel , Erile, Speeltuin,         Rythm of Life.

Blok 4. Huidige dirigente.  Hilde Pisters, Wind of Change, May it be, Dit is Vivace.Blok 3. Repertoire oud-dirigent.  Ruud Geelen, Hallelujah, Ingel, Erile, Speeltuin, Rythm of Life.

Voorwoord voorzitter,

Dit is Vivace, levendigheid, det is woa oos koor al joare veur steit.

Een klein stukje tekst uit het slotlied van dit jubileumconcert  vertelt heel veel over ons koor. In 40 jaar heeft Vivace  zijn naam meer dan waar gemaakt. Levendig, met de blikvooruit en meegaan met de tijd. Deze houding heeft ervoor gezorgd dat Vivace een koor is dat gehoord en gezien mag worden. Een goede mix van kwaliteit en gezelligheid hebben in deze 40 jaar gezorgd voor een vereniging waar het goed vertoeven is. Hiervoor zijn we iedereen dankbaar die hieraan meegewerkt heeft. Ik denk hierbij aan alle oud-leden, oud-bestuursleden  en de dirigenten die ieder op hun eigen manier aan Vivace gebouwd hebben.Veel dank zijn we natuurlijk ook verschuldigd aan de Ittervoorter dorpsgemeenschap. De (financiële) steun vanuit ons dorp maken het mogelijk om bij
diverse gelegenheden onze stem te laten horen.
Vanavond Jos pasfotonemen we u mee door 40 jaar Vivace en laten u horen en zien hoe Vivace is gegroeid. Ik kijk met veel vertrouwen naar de toekomst van Vivace en ben ervan overtuigd dat we  velen, als lid of toehoorder, nog prachtige momenten kunnen bezorgen. Vivace,een vereniging om trots op te zijn!          

 Jos Timmermans, voorzitter Vivace 
 † Ittervoort,  28 december 2015

                                        

  • Terugblik (oud)-dirigenten

   Bij de geboorte van het gemengd koor Vivace in 1971 was er nauwelijks sprake van ontwikkelingswerk gezien de afkomst van de zangers uit het kerkelijk mannenkoor en het dameskoor met voldoende kartrekkers uit die gelederen. Zodoende ontstond er al gauw een koor, dat podiumwaardig bleek te zijn en waaraan mij de leiding werd toevertrouwd. Het programma bestond uit: populair klassiek, volksmuziek, negro-spirituals en liturgische muziek.De repetitie op donderdagavond ging vooraf met een half uur gregoriaans en mocht niet langer duren dan tot 22.00 uur vanwege Tv-programma’s als PeytonPlace.  Maar er werd nog veel en lang nagepraat aan de tap.Door het ontbreken van storende elementen van buitenaf kon worden gerepeteerd in bijna voltallige bezetting en in zeer aangename sfeer. Binnen enkele jaren kon het koor beschikken over een pianiste en organist uit eigen gelederen. Men durfde zelfs deel te nemen aan concoursen en met veel succes dankzij de uitstekende balans in het koor. Van het optreden naar buiten is de 3-daagse reis naar Wiebelskirchen een uitschieter geworden. Op uitnodiging van een bevriend koor met o.a. een concert voor de CDU-top van Duitsland en een bezoek aan de studio van de SaarländischeRundfunk in Saarbrücken, die op vandaag nog bij velen over de lippen gaat. Al met al te veel om op te noemen over de talloze en jubile1 prachtige uitvoeringen. Aan de periode van 17 jaar (te lang volgens hedendaagse begrippen) en ook daarna als zanger, denken mijn vrouw en ik nog vaak en met veel genoegen terug. Nu het koor na 40 jaar nog zo’n geweldige uitstraling heeft, ook al is de muzikale structuur nu anders, wens ik het jubilerende gezelschap een gezellig jubileumfeest en nog vele jaren muzikaal genot. Vivace, proficiat.

Jan Hendricks, Dirigent Vivace 1971 – 1987.

 

 

      Als ik aan deze tijd terug denk doe ik dit met veel plezier. Het was een fijne tijd, met een variatie aan concerten in- en buiten Ittervoort. We gingen over de grens naar het naburige België om te concerteren en maakten meerdaagse concertreizen naar Duitsland en Luxemburg. Het werken naar de internationale zangconcoursen in Heythuysen 1988 en 1991, het beoordelingsconcert in Velden 1997 en het zangconcours te Aarle-Rixtel 1999 waren zeker hoogtepunten in deze tijd. Door ons aller inzet hebben wij alom goede prestaties geleverd en werd het koor om zijn kunnen gewaardeerd. Het harde werken aan een nieuw repertoire was nooit een probleem.  Door ziekte werd ik tijdelijk genoodzaakt het autorijden over te laten aan mijn vrouw José. Ook zij werd met open armen ontvangen en voor sommige leden werd zij zelfs het aanspreekpunt in de vereniging.Wij hebben
jubile2samen met Vivace gelachen echter ook samen gehuild.De kameraadschappelijke omgang met elkaar maakte dit koor uniek.Het was niet gemakkelijk na 13 ½ jaar deze vereniging vaarwel te zeggen.Er lag echter een nieuwe uitdaging op mij te wachten en wel het mannenkoor Vriendenkring Steyl.  Vivace bedankt voor de onvergetelijke jaren. Ik wens jullie van harte proficiat met jullie 40 jarig jubileum, veel zanggenot en Goodluck.
Cor Dorssers, Dirigent Vivace 1987 – 2001.

 

Ongeveer acht jaar ben ik dirigent geweest van Vivace. Die acht jaar heb ik met veel plezier elke donderdagavond samen met een super gemotiveerd koor mogen werken.In het begin moest ik eraan wennen……..een koor met zoveel discipline! Wennen was ook dat je op donderdag geen avondeten moest nuttigen thuis.  Een hoog percentage repetities werd namelijk afgesloten door een goed verzorgd hapjes buffet. Er was dan iemand jarig geweest en de traditie wilde dat er dan iets hartigs na de repetitie werd geserveerd, wat was het dan gezellig in “ de Mortel”. Verzorgde concerten met veel aandacht voor alles wat bij een concert komt kijken, dat is het visitekaartje van Vivace. De leden gingen er dan ook voor. Een groepsrepetitie hoefde je niet voor te stellen, die werd bijna ”geëist”. Zingen uit het hoofd  werd na enig wennen ook als geheel “normaal” ervaren. Achteraf mag ik het koor er nog een pluim voor geven hoe geconcentreerd ze konden blijven doorstuderen aan een nummer als we samen het gevoel hadden dat er nog meer muziek uit te halen was. Zich verder ontwikkelen, dat was een wens die sterk leefde bij bestuur en leden. Daar werd niet alleen over gepraat maar daar werd ook aan gewerkt. Repertoire vernieuwing,  choreografieën voor het koor, solisten vocaal en instrumentaal ….het koor stond overal voor open. De joviale begroetingen elke repetitie jubile3 door koor mascotte Susanne zijn ook verbonden met mijn tijd hier bij het koor, evenals de prettige samenwerking met vaste pianist Frits Mennen die met zijn muzikale spel het koor gelegenheid gaf ontspannen te zingen! Ik ben er trots op om te kunnen zeggen dat ik van dit koor dirigent ben geweest en maak van deze gelegenheid graag  gebruik om Koor, bestuur en dirigente een prachtig jubileumconcert toe te wensen.
Ruud Geelen, Dirigent Vivace 2001 – 2009.

 

Ik trof in Ittervoort een hecht,verzorgd ,secuur en muzikaal koor aan met een warme koorklank. Een voortreffelijke beginsituatie.Daardoor was het vanaf de eerste repetities mogelijk de aandacht voornamelijk te richten op een verdere uitbouw van de algehele muzikale expressie. Denk daarbij aan het uit het hoofd zingen van de stukken, de mimiek en tonen van de beleving tijdens het zingen. Ook het loslaten van een vaste opstelling of beter nog het helemaal door elkaar staan komt ten goede aan de algehele uitstraling!!  Dit zorgt ervoor dat je als koor de emoties voelbaar kunt maken aan het publiek.Op dit moment is dit overigens “mode” in de korenwereld (denk maar aan het tv programma korenslag) De koorklank wordt door het juist uiten van emoties meer doorleeft en voller in dynamiek.Dat deze manier van zingen in een koor meer en meer belangstelling krijgt zien we ook terug in het feit dat zich ten tijde van de sing-in nu anderhalf jaar geleden 15 nieuwe leden hebben aangemeld van alle leeftijden. Geweldig!! Toen Vivace met het voorstel kwam dit feestelijke jubileum met een concert te gaan vieren, werd alles tot in de puntjes voorbereid.Er werden commissies gevormd die allemaal op hun eigen manier de schouders hebben gezet onder dit enorme project. Alle stukken werden van buiten geleerd middels een oefen cd die door iedereen grijs werd
Nieuwe dirigent gedraaid. Heel wat extra repetities werden gepland. Iedereen was er en je voelde de enorme saamhorigheid in de groep. Met Noor en Ben werden de laatste choreografische en zangtechnische puntjes op de i gezet. Vandaag ziet en hoort u het resultaat….
Dit enthousiaste koor dat nog steeds een enorme ontwikkeling ondergaat weet wat het wil. Ze gaan ervoor en stralen dat ook uit!   Vivace, een groep om trots op te zijn!!
Hilde Pisters   Dirigent Vivace 2009

                                                    

Leden Vivace ten tijde van het jubileum

Sopranen

Mariëtte Adriaens, Monique Claessens,  Marian De Renett, Claudia Deitz, Jaqueline, Geelen, Colette Gielen, Claar Hendricks, Marlène van den Heuvel, Monique Keeren, Willy    Mekers, Bep Meijer, Mien Mols, Annelies Parlevliet, Hilde Reijven, Angelique, Rutten, Truus Schreurs, DinySchürmann, Christel Slots, Lillian Theulen, Inge Vermeulen, Ellen Zwart.

Alten

Bernadette Cartens, Veronique Corstjens, CarienGehlen, Elly Gubbels , Susanne Hubens, Gerda Huijskens, Liesbeth Klomp, Marij Kuijpers, MarietManders, Ria Rutten, Griet Salemans, Carla Timmermans, Jeanny Verheijen, Jean Verkoulen, Elly Vorselen, Mariëlle Wilmsen, Patricia Peeters

Tenoren

Pieter Beerens,  Anita van den Ende, Pierre Rutten, Jos Timmermans, Arthur Wolters

Bassen

Ton Gielen, Jan Houben, Pierre van Mierlo, John Pisters, Jo Rutten, Cor Salemans, Jan Timmermans en  Jan Vranken (Janne)

 

Ingezonden mail n.a.v. jubileumconcert

Anjes Vleeshouwers    anjesvleeshouwers@hotmail.com

Beste mensen van Vivace,

We hebben echt genoten gisterenavond. Wat er allemaal ten gehore werd gebracht was professioneel en je werd meegesleept.
Ook was het voor ons een soort reünie want we hadden elkaar lang niet gesproken. Af en toe werden we zelfs tot stilte gemaand
zo gezellig stonden we te kletsen.
Jullie mogen echt terug kijken op een schitterend jubileumconcert en ik wil jullie bedanken voor de fijne avond die ik heb gehad.

Groetjes
Anjes Vleeshouwers
Leende.

Terug naar boven